Kinderopvang en natuur

Communicatie

Ik help kinderdagverblijven en bso’s bij interne en externe communicatie. Ik schrijf en redigeer teksten voor drukwerk en internet. Of denk mee over een communicatiestrategie. Ook kan ik meehelpen bij de uitvoering ervan. Door mijn ervaring in communicatie en kennis van kinderen heb ik aan één woord genoeg om uw boodschap helder te verwoorden en met uw doelgroep de dialoog aan te gaan.

Ik kan u helpen bij de productie van onder meer:

  • folders
  • jaarverslagen
  • websites
  • advertenties en brochures

Ik verzorg de tekst of de hele productie. Ik heb in mijn netwerk fotografen, webdesigners, vormgevers en social media-experts die ik kan inzetten voor een mooi resultaat.

Natuur- en milieueducatie

Natuur- en milieueducatie is voor mij: verhalen vertellen over natuur. Met de kinderen als deelnemers. De natuur is voor hen een uitlaatklep, dat merk ik elke keer als ik met kinderen op stap ga. Natuur is bovendien gezond. Kinderen die regelmatig buiten spelen zijn minder dik en ontwikkelen zich motorisch, emotioneel, sociaal en cognitief beter. Dat blijkt veelvuldig uit onderzoek. In de natuur kom je tot je kern. Ik doe activiteiten waardoor kinderen dat voelen. Dat doe ik drie middagen per week als gediplomeerd gastouder èn als gastdocent op bso’s.

Workshops kinderopvang en natuur

Ik geef workshops over op bso’s, zowel binnen als buiten. Mijn NME-trainingen volgde ik bij het IVN, NatuurWijs en Technotrend, voor wie ik workshops over duurzaamheid en techniek geef. Daarnaast ben ik vanaf juli 2014 gediplomeerd pedagogisch medewerker.

U kunt mij inhuren voor:

Ik ben metselaar bij de Stichting Groen Cement die een keurmerk voor groene kinderopvang verstrekt aan organisaties die kinderen in een natuurlijke omgeving laten buitenspelen.

Bij de Groene Giraf kunnen organisaties een checklist Duurzame Kinderopvang opvragen en meedingen naar de Groene Giraf, de stimuleringsprijs voor organisaties die zuinig omgaan met materialen, grondstoffen, voeding en vervoer.

Heeft u interesse in een workshops of ondersteuning bij communicatie? Neem dan contact met me op!